Rikosuutisia: Katoamistapaukset puhuttavat!

26.07.2023

Kivikon Sanomien uutisjuttu vuodelta 2021, toimittanut uutistoimittaja Kristiina Laine

"Hämettä ja Pirkanmaata ovat viime vuosina puhuttaneet lukuisat ratkaisemattomat katoamistapaukset. Näitä tapauksia yhdistää muutama hälyttävä seikka: kadonneet ovat 25 - 50 -vuotiaita naisia ja lähipiirinsä mukaan he ovat olleet matkalla tapaamaan nettideittiään. Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkinta on selvittänyt näiden naisten olleen matkalla Kivikkoon, jossa heidän oletettu tapaamisensa olisi ollut. Saavuttuaan lähelle Kivikkoa, naiset ovat kadonneet kuin maan nielemänä, eikä heistä ole sen jälkeen saatu yhtään silminnäkijähavaintoa. 

Hälyttävää on myös se, että tätä mainittua nettideittiä ei ole saatu missään foorumissa jäljitettyä. Hänen olemassaoloaan ei ole vahvistettu, eikä häntä näin ollen ole voitu puhuttaa naisten katoamiseen liittyen. Poliisi on hyvin vaitonainen tutkintansa edistymisestä, mutta onko se sinällään mikään ihme, sillä mitään kerrottavaahan heillä ei ole!

Sain puhelinkommentit Kivikon Poliisista rikosylikomisario Olli Mäkiseltä, joka suostui muutamalla sanalla kommentoimaan näitä katoamisia.

- Miten kommentoisitte Kivikon Poliisin näkökulmasta tutkinnan etenemistä?

Olli Mäkinen: Niin, tuota voin kommentoida vain yleisellä tasolla, sillä varsinaiset tutkinnat ovat kadonneiden henkilöiden asuinpaikkakuntien poliisilaitosten vastuulla. Olemme saaneet virka-apupyyntöjä, ja näiden perusteella olemme voineet avustaa laitoksia tutkinnassa.

- Voitteko siis sanoa, onko mitään edistymistä tapahtunut?

OM: Valitettavasti minulla ei ole antaa mitään käänteentekevää lisäystä jo tiedettyihin faktoihin. 

- Tutkinta siis junnaa paikallaan. Onko sinkkunaisten nyt syytä olla erityisen varovaisia sopiessaan uusien tuttavuuksien kanssa tapaamisia?

OM: Mitään hysteriaa ei ole edelleenkään syytä lietsoa, sillä tapauksia ei ole tullut ilmi kuin satunnaisesti. Tietenkin terve epäluulo ei mielestäni ole pahitteeksi, kun tavataan tuntemattomia henkilöitä. Kannattaa ilmoittaa läheisille minne on menossa ja kenet aikoo tavata. 

- Miten ohjeistatte toimimaan, jos netissä tavattu henkilö vaikuttaa epäilyttävältä tai kansalainen tekee havainnon kadonneeksi ilmoitetusta henkilöstä?

OM: Kaikki havainnot on syytä ilmoittaa suoraan poliisille esimerkiksi netin kautta, pienikin vihje voi olla ratkaiseva. Epäilyttävä henkilö sinällään ei vielä oikeuta esimerkiksi rikosilmoituksen tekoon, heitä suosittelen yksinkertaisesti välttämään. 


Hyvät Kivikon asukkaat, pitäkää silmänne auki ja kertokaa havaintonne sekä poliisille että meille toimitukseen, sillä etsintä jatkuu edelleen!


kajanne.kivikko@gmail.com
FB MK Kajanne
Instagram mk_kajanne 
Mk Kajanne 2638482-3
Luo kotisivut ilmaiseksi!