Olisiko minusta kirjailijaksi?

06.03.2023

Mistä kaikki alkoi?

Itseasiassa jo siitä hetkestä kun aloitin lukemisen koulussa. Yläasteella kirjoittelin jo kovasti fiktiivisiä kertomuksia, mutta opettajani mielestä tuhlasin niissä kykyjäni. Istuimme äidinkielen tunnilla poikkeuksellisesti koulun pihalla ja opettaja arvio meidän aineitamme "Kirjoitat hyvin, mutta näillä saduilla et pärjää lukiossa. Siellä pitää osata asiatekstin kirjoittaminen". Nuo sanat jäivät vuosiksi kummittelemaan ja hautasin fiktion kirjoittamisen pitkäksi aikaa. 

Haaveilin aikuisena kirjoittamisesta ja jotain teinkin pöytälaatikkoon, mutta muut asiat veivät minua kauemmas unelmastani ja annoin sen jopa unohtua arjen ja uraputken alle. Ääneen en oikein uskaltanut kirjoittamisesta puhua, ajattelin kai, että "en minä siinä nyt niin hyvä ole, että ittestään meteliä tarttis pitää"...

Reilu vuosi sitten rohkaistuin vihdoin sanomaan unelmani ääneen ja armas puolisoni sanoi, että no hitto miksei! Aloin siis toden teolla purkaa pääni sisältä tarinoita pikkuhiljaa paperille, ja uskaltauduin jopa pikkuhiprakassa tunnustaa läheisimmille ihmisille, että jotain saattaisi olla työn alla. Ilmoittauduin elämäni ensimmäiselle kirjoituskurssille ja sain sieltä valtavasti tärkeää oppia kässärini tekemiseen. 

Vihdoin viime syksynä sain ensimmäisen version Punaisesta Langasta tehtyä. 

Ensimmäisenä annoin kässärin armaalleni luettavaksi ja pelkäsin kuollakseni hänen arviotaan. No turhaan pelkäsin, nimittäin sillä hetkellä sain ensimmäisen fanini <3 

Siitä pikkuhiljaa aloin saada rohkeutta tehdä kirjoittamisesta julkisempaa ja tästä isot kiitokset kaikille ihanille ystävilleni, perheelleni ja kirjoituskurssilaisille. Ilman teidän kaikkien tukea ja neuvoja olisin vieläkin lähtökuopissa. Suuret kiitokset myös Arto Pietilälle ja Essille Kustannus HD:lla, heillä oli halua ottaa minut siipiensä suojaan ja tehdä tästä konkreettista!

Tässä lähtötilanne, jatketaan juttua seuraavassa julkaisussa:) Avaan siinä vähän sitä miksi kirjoitan pseudonyymillä ja miten Kivikko sai alkunsa.

Nähdään taas!


kajanne.kivikko@gmail.com
FB MK Kajanne
Instagram mk_kajanne 
Mk Kajanne 2638482-3
Luo kotisivut ilmaiseksi!